Tiden har roligt när man flyger :)

Ojdå, jisses vad det var länge sen jag skrev här!
Det är inte något jag valt, utan jag har helt enkelt inte orkat med så mycket under vintern. Men nu kommer en kortare uppdatering:

Jag tappade en massa hår efter strålbehandlingen och huvudet kliade förfärligt.
Jag har ont i höger höft och lår. Vaknade flera gånger och skrek rakt ut av smärtan.

Min myelomaspecialist Anders ordinerade mig dubbla dosen smärtstillande den här tiden och de 120mg / dygn gjorde mig trött, så trött att jag flera gånger somnade, även inne på toa… Jag var på datortomografi (en slags röntgen) 28 april men har ännu inte fått svar på det.

De senaste veckorna har jag efter läkarbeslut gradvis sänkt dosen smärtstillande från 120mg till 80mg / dygn, och jag är inte längre lika trött. Jag har lyckligtvis inte mer ont, men det beror nog mer på att jag inte sover på höger sida sen februari och att jag aktar mig för att anstränga mig.

För två år sen hade jag lika ont och nästan omöjligt att alls gå. Då fick jag strålbehandling på Radiumhemmet och det tror jag även behövs nu. Minsta rörelse smärtade och jag tvingades krampaktigt hålla mig i allt i närheten för att kunna resa mig upp och ta några steg. Jag måste ju kunna ta mig till köket och fixa iordning mat om jag alls ska kunna äta, så jag har haft ett litet helsike den här vintern. Det har varit riktigt jobbigt!

Och det är varför jag inte skrivit något tills nu. Men jag blir sakta bätre och bättre, så jag hoppas orka skriva mer den närmaste tiden. Då kanske jag också berättar varför jag både gillar och ogillar Uppdrag Granskning så mycket.

/Kenth

Annonser

About Kenth

Fick diagnosen Multipelt Myelom 1998. Är trots det fortfarande i livet och mår för det mesta rätt så bra. Diagnosed with Multiple Myeloma in 1998. Still alive and sometimes feeling well. I'm just happy to be here! / Kenth

Posted on 16 maj, 2011, in Hälsa. Bookmark the permalink. 4 kommentarer.

 1. vera ahlskog

  Jag har saknat uppdatering av ditt hälsotillstånd. Då jag har samma sjukdom är det intressant att höra hur du har det .Jag ligger dock 10 år efter, 3 år till hösten. Jag har fått uppfattningen att du gått igenom mycket, kämpat på tappert. Jag förstår samtidigt att jag har mycket framför mej, värk och vedermödor.
  Ha en skön sommar
  Vera

  • Vera, tack för ditt meddelande!

   Jag beklagar djupt att även du nu har samma sjukdom. Under mina 13 år med Myelom har jag lärt känna underbara personer runt om i världen, och sorgligt nog har många av dem drabbats av komplikationer och därefter tyvärr avlidit. Under många år deltog jag på en mejllista om Myelom, och det var genom den jag lärde känna många. Mejllistan har mycket stort intresse som gjort att det tyvärr är över 1300 personer där och att det under mindre än 3 dar kommer bortåt 80-100 mejl.

   Jag orkade inte längre med den överväldigande stora mängden mejl och har inte återvänt till listan sen dess. Däremot flyttade några av oss över till Facebook istället som kanske märkligt nog (?) är enklare att hantera.

   Hälsningar,
   Kenth

 2. Hejsan!
  Jag har en pappa som för några veckor sedan fått diagnosen Myelom efter att de upptäckt en tumör i ryggen som tryckte något förskräckligt och han hade en olidlig smärta. Såg att du för 12 år sedan fick din diagnos på liknande sätt. Förstår att det måste varit mycket kämpande/behandlingar/smärtor under åren. Har läst lite av dina inlägg nu och det känns som du har en härlig positiv underton i dina inlägg trots allt jobbigt. Min pappa har alltid varit en person som försökt se saker från den ljusa sidan och hoppas att den positiva inställningen ska finnas med i det kämpande han kommer ha framöver sig. Tack för att du bloggar!

  • Tack Karolina!
   Din pappa har den kanske viktigaste egenskapen för att orka med Myelom: en positiv livssyn. Det betyder så mycket för hur man mår, inte bara pga ett cancerbesked, utan även i livet över huvud taget.

   1998 när jag låg inlagd på Radiumhemmet från 9 nov – 21 dec sa den ansvariga läkaren Ruth att got humör och känsla för humor gör oftast att man klarar cancern bättre. Jag tror helt och fullt på henne. Det enda jobbiga har varit smärtan när jag sett något nästan för roligt på TV och då skrattat hejdlöst. Jag skrattar mycket idag, men hade jag fortfarande känt av den smärtan, tror jag att jag nog hade blivit så mycket allvarligare.

   Jag tror din pappa kommer klara av de kommande åren bra. Att han har en familj kan betyda mycket för hans hälsa. Som du kanske upptäckt finns det inte alls så mycket om Myelom på svenska, och för mig är detta just att skriva av mig mina tankar vad som får mig att bättre kunna klara av mitt liv med Myelom. Kanske han vill blogga själv när han känner sig starkare? Jag hoppas det, för jag tror att han har mycket att berätta.

   Hälsningar,
   Kenth

Kommentera gärna vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: