Kyprolis hjälper inte mig

Kyprolis hjälper inte mig, därför avslutades den behandlingen. Jag fortsätter med bara Imnovid och kortison som förut. För att förstärka deras verkan tar jag även Klacid (klaritromycin) morgon och kväll under behandlings cykeln.

Jag behöver ibland blodtransfusioner trots att jag tar både Retacrit och Nivestim injektioner två gånger i veckan. Mina värden är definitivt inte längre så bra som de har varit.

3 april kl 17:30. 

Annonser

About Kenth

Fick diagnosen Multipelt Myelom 1998. Är trots det fortfarande i livet och mår för det mesta rätt så bra. Diagnosed with Multiple Myeloma in 1998. Still alive and sometimes feeling well. I'm just happy to be here! / Kenth

Posted on 3 maj, 2017, in Hälsa. Bookmark the permalink. 3 kommentarer.

 1. Helen La Fleur

  Efter att jag i Måndags fått Myelomdiagnos så var det en stor tröst att läsa att du klarat dig så länge med din Myelom .Jag trodde att jag skulle dö nästa vecka.Lev väl./Helen

  • Tack Helen!
   Jag har haft tur trots att jag har cancer. 2001-2004 deltog jag i ett försök med vaccination mot Myelom. Det är jag övertygad om ha hjälpt mig eller i alla fall bidragit till att jag fick mina kommande åren.
   Mina mediciner fungerade som de ska under de följande åren. Först i maj förra året var det plötsligt ingen av de fem mediciner/cytostatika jag gavs i följd som fungerade och då fick jag Imnovid.
   Och då jag för ca en månad sedan var på utflykt till Uppsala (Alsike kloster och Uppsala domkyrka samt kungshögarna) ringde en läkare på KS Huddinge och sa att jag genast skulle sluta ta Imnovid för den gav ingen effekt längre sedan vintern. Han sa också att jag skulle komma till hans mottagning följande morgon kl 09:30. Och nu deltar jag i ett försök/studie med Daratumumab. Också känd som Dara. Och jag mår bra. Inga biverkningar alls av Dara. Men jag har fått ont i höger ben och höft. Det gör mindre ont nu men jag har fortfarande lite svårt att få på strumpan på högra foten och skor. Även krångligt att ta på byxorna. Vänstra strumpan går däremot lätt att ta på.

   • Helen La Fleur

    Hej Kenth!
    Jag har också mycket värk i benen och ryggen.Har väldigt svårt att hitta smärtstillande som överhuvudtaget tar på smärtorna och som jag tål.En Tramadol tål jag men hjälper inte ,två spyr jag av och svetten bara sprutar. Nu provar jag Citodon ,hjälper en aning.
    Får jag fråga dig? Har du problem med svettningar? Jag svettas något enormt ,det bara rinner.På Hematologen säger man att det inte är vanligt med svettningar.På Gyn säger man att det inte är klimakteriesvettningar för då hade hormonerna som jag ätit hjälpt. Jag svettas väldigt lite på natten mest på dagen.Sover risigt gör jag också är alltid uppe ett par timmar varje natt.
    Hoppas att du får en bra Midsommar/Helen

Kommentera gärna vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: